Top sfaturi pentru a curata si intretine geamurile termopan

In trecut sticla geamurilor era marea provocare a gospodinelor. Trebuia sa straluceasca, trebuia sa fie de o mare finete “lucrate”. Acum insa avem geamuri termopane si ne gandim ca o data cu trecerea la un astfel de stil si tip de tamplarie avem si munca mai usoara. Asa sa fie?

Intretinerea geamurilor termopan

La fel ca orice alt tip de geam se tine cont de nevoia de ingrijire si igienizare. Un geam este clar expus intemperiilor deci se intelege murdaria de la suprafata lor. Poti sa bifezi aceasta misiune destul de usor, tinand cont de fiecare pas corect in procesul de curatare.

Stiai ca poti sa iti prepari o solutie home made pentru curatarea geamurilor? Asta poate sa insemne o parte de bicarbonat si o parte de detergent de vase alaturi de alte 3 parti de apa. In prima faza se curata murdaria ca mai apoi sa se dea stralucire, luciu.

De asemenea, sa nu crezi mitul conform caruia un geam se curata mai bine intr-o zi cu soare. De fapt iti da batai de cap si la propriu si la figurat. De fapt conteaza sa nu fie o zi cu soare pentru ca solutia pe care o folosesti sa nu se usuce pe suprafata si in egala masura sa ai o mai mare vizibilitate la curatarea in sine.

Apa si otetul reprezinta o alternativa la solutia de curatat. Asta se indica mai cu seama pentru petele care se doresc a fi mai incapatanate. Poti apela la sucul de lamaie din aceleasi motive insa si pentru a avea un miros deosebit ulterior.

In mare parte curatarea geamurilor termpona nu se diferentiaza foarte mult de ceea ce obisnuiam cu totii sa facem si inainte. Acum insa si tamplaria in sine necesita un plus de atentie si implicit extra curatare. Partea mai buna este ca nu reprezinta totusi un motiv de ingrijorare maxima pentru ca se poate curata destul de usor.

Trendul geamurilor termopan este unul actual si se pare ca intr-o continua extindere. Par a fi mai practice, mai sigure, asigura o izolatie termica insa si una fonica. Una peste alta exista numeroase motive pentru care astfel de geamuri si tamplarie se alege in detrimentul celor din lemn si geam simplu. Pe masura avantajelor intalnite exista insa si interesul crescut pentru ceea ce tine de ingrijire si curatare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *